FitNord Racer 500 Spinningcykel

FitNord Racer 500 Spinningcykel

FitNord Racer 500 är spinningcykel av hög kvalitet som kombinerar en robust ram, en supersmidig trampkänsla och underhållsfri magnetiskt motstånd. Cykeln är ett bra val för aktivt hemmabruk men även för kommersiella gym och lokaler. FitNord Racer 500 har ett slitstarkt manuellt justerbart magnetiskt motstånd, som inte kräver service såsom mekaniskt motstånd. Det magnetiska motståndet är steglöst justerbart och praktiskt taget ljudlöst. Racer 500 erbjuder således både exakt motståndsjustering och tyst träning. Motståndsknappen har också en nödbroms - som är känd från friktionsbromsmodeller - vilket gör träningen säker. Racer 500 har ett robust svänghjul på 20 kg som ger en stabil trampkänsla även för hårda träningspass och passar de allra flesta motionärer. Spinningcykeln är lämplig för alla storlekar på grund av dess robusta konstruktion. Cykelns maximala användarvikt är 135 kg och själva enheten väger 55 kg. Mångsidiga grepphandtag, hållare för surfplatta och dryckesflaska ger extra komfort. Enheten är också lätt att flytta med de praktiska inbyggda transporthjulen. Varför välja FitNord Racer 500? - Avancerat underhållsfritt motståndssystem - Robust och stabil konstruktion - Mycket smidig trampkänsla - Mångsidiga greppalternativ i styret Specifikationer Motståndstyp: Manuellt justerbart magnetiskt motstånd Svänghjul: 20 kg Hållare för surfplatta Hållare för vattenflaska Vikt: 55 kg Maximal användarvikt: 135 kg Transporthjul

Läs mer hos Träningsmaskiner.com »
Gott nytt år från Racercyklist!

Gott nytt år från Racercyklist!

Vi på Racercyklist-redaktionen önskar alla våra läsare och följare ett gott nytt år!

Förhoppningsvis får vi se fortsatt hög cykelförsäljning och cyklande. Vi hoppas också att cykeltävlingarna får en chans att återkomma under 2021 med smittsäkra evenemang och vaccinerade cyklister.

Shimano-växlar

Shimano-växlar

Vackra Shimano-växlar på en retro-hoj.

Cykla Säröbanan från Göteborg, 4 mil tur och retur

Cykla Säröbanan från Göteborg, 4 mil tur och retur

Säröbanan är en gammal järnväg mellan Göteborg och Särö som sedan länge är omgjord till cykelbana. Banan går hela vägen in till Linnéplatsen i centrala Göteborg.

När man cyklar banan söderut från Göteborg kör man först förbi Slottskogen och sedan följer man Dag Hammaskjölds led ut till Söderleden. Sedan kommer Askim med askimsbadet, Hovås med kallbadhuset (restaurang) och Amundön (badplats). Därefter svänger man in lite från havet och kommer till Billdal och Kullavik innan man når Särö med värdshuset.

Bilden ovan är tagen på parkeringen vid värdshuset i Särö, där jag vände. Ca 20 km är Säröbanan enkel väg. Något längre om man kör ända in till Göteborg.

I Särö finns det flera fina badplatser, särskilt ute på udden som heter Särö Västerskog.

Det kan vara mycket folk på Säröbanan så om du vill kunna köra på lite snabbare rekommenderas en vardag med lite sämre väder.

På Säröbanan (precis den här sträckan) går varje höst "Säröloppet" en cykeltävling från Slottskogsvallen i Göteborg.

En äldre blåmetallisk skönhet

En äldre blåmetallisk skönhet

En äldre hög modell med en fantastisk styrstångsarm.

Sista justeringarna innan Vätternrundan

Sista justeringarna innan Vätternrundan

Här håller jag på med de sista justeringarna av min Bianchi innan Vätternrundan.

Vi körde upp med tåg cyklar på bilen så jag har fått justera styret och sadel i efter vi plockade ner dem.

Grand Prix 4000

Grand Prix 4000

Ett par lagom slitna Grand Prix 4000 på en Canyon-ram.

En snygg vit fixie

En snygg vit fixie

En vacker fixie i vitt och brunt läder. Kanske hade den varit ännu vackrare med ett bokstyre?

En Pearson mellan sanddynerna

En Pearson mellan sanddynerna

En vacker gammal Pearson mellan sanddynerna i Danmark.

Färgade fälgar

Färgade fälgar

Kolla vilka läckra hjul! Gula fälgar och matchande handtag.

Färgade däck och vita fälgar

Färgade däck och vita fälgar

Färgade däck och vita fälgar. Hur läckert som helst!

« Till start